David Coulthard gelooft dat zijn teamgenoot de prijs betaalt van te snel zijn debuut te maken. Christian Klien is amper 23 jaar en wordt volgend seizoen aan de kant geschoven ten voordele van Mark Webber. De Oostenrijkste coureur wordt al zijn hele carrière gesponsord door energiedrank Red Bull en kwam dankzij die steun twee jaar geleden aan een zitje bij Jaguar, dat nadien werd overgenomen door Red Bull.

Ik denk dat het goed is voor het team om twee ervaren coureurs te hebben, zegt de intussen 35-jarige Schot. Natuurlijk voel ik mee met Christian, het is een moeilijk seizoen geweest. Ik denk dat hij de juiste snelheid in zich heeft en hij is nog steeds erg jong. Men moet eraan denken dat wanneer je op je negentiende of je twintigste debuteert, dat je die druk op de schouders van een jongeman legt, een persoon die waarschijnlijk nog bij zijn ouders leeft. We weten allemaal hoe het voelt om uiteindelijk op je eigen benen te gaan staan. Mijn mening is dat hij veel te snel is doorgestoten naar de top van de autosport en daarom heeft hij zijn talent nog niet kunnen tonen.

Daardoor loopt zijn periode nu af, gaat Coulthard verder. Zijn carrière geraakt waarschijnlijk in het slop omdat hij nu geen kans krijgt bij een ander team. Ik denk dat het een verlies is voor de Formule 1, want Christian is een snelle coureur en hij geeft goede feedback aan het team. Het is jammer dat hij moet gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *