De interesse in tickets voor de Grote Prijs van Engeland van 2007 is plots enorm gestegen na de overwinning van Jenson Button in Hongarije. Dat melden officials van het circuit.

Button, 26, won het voorbije weekend zijn eerste Grote Prijs en was hiermee de eerste Brit die hierin slaagde sinds David Coulthard in 2003 en de eerste Engelsman sinds Johny Herbert in 1999.

Deze week werd het callcenter van het circuit van Silverstone overspoeld door telefoontjes met de vraag naar tickets voor 2007. Marketingdirecteur Richard Phillips zei: Ik weet niet wat ons het meest verraste: Jensons zege in Hongarije of de impact van zijn zege en de daaropvolgende vraag naar tickets voor de Britse GP van volgend jaar.

Het is geen geheim dat een succesvolle Britse rijder de interesse helpt opwekken in zowel Formule 1 als sport als de Britse GP als evenement. Maar eerlijk gezegd waren we niet voorbereid op de reactie van fans na Jensons overwinning. We hebben altijd al geweten dat Jenson populair was bij de fans, maar de reactie op zijn zege was fantastisch.

Maar dat is niet de enige oorzaak van een mogelijk stijgende ticketverkoop. Nu David Coulthard opnieuw bevestigd is bij Red Bull Racing en Lewis Hamilton het GP2-kampioenschap leidt, kunnen we potentieel drie Britse rijders op de startgrid van de Britse Grand Prix van volgend jaar hebben.

Alle geïnteresseerde fans die al gebeld hebben zullen toch een beetje teleurgesteld ingelegd hebben: tickets voor de Grote Prijs gaan pas vanaf 4 september in de verkoop. Een ticket voor algemene toegang gedurende drie dagen zal, zoals de voorbije 2 jaren, 99 Pond (een kleine 150 euro) kosten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *