Bridgestone Motorsport heeft vanochtend laten weten dat het komend seizoen, het nieuwe Super Aguri team zal voorzien van banden. Super Aguri en Bridgestone hebben een meerjarig contract getekend en de samenwerking tussen beide partijen gaat per direct in. Het nieuwe team zal voor het eerst in februari met het Japanse rubber gaan testen.

Bridgestone Motorsport directeur, Hiroshi Yasukawa is alvast tevreden: ” Het Super Aguri-team is een nieuw maar ambitieus team en we zijn vereerd dat ze voor Bridgestone gekozen hebben. Om met een nieuw F1-team te mogen werken is een enorm spannend vooruitzicht.  “

Bridgestone heeft al een lange relatie met teameigenaar Aguri Suzuki: ” We werken al meer dan twintig jaar samen met Aguri Suzuki in verschillende autosportklasses. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een succesvol en professioneel F1-team zal neerzetten. Zijn eerste jaar zal echter niet gemakkelijk zijn, maar we wensen hem het allerbeste voor 2006 en we zien uit naar het in actie zien van het team.  “

Naast Ferrari, Toyota, Williams en Midland is Super Aguri het vijfde team dat komend seizoen op Bridgestone banden zal rijden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!