Bridgestone denkt dat de Turkse Grand Prix een zware race voor de banden wordt. De Japanse bandenfabrikant is zich er weldegelijk van bewust dat de banden in de eindfase van het kampioenschap van doorslaggevend belang zullen zijn.
Technisch manager Hisao Suganuma: Het circuit van Istanbul behoort tot één van de snelste op de kalender. Bocht acht is erg lang en snel, deze kan dus erg zwaar zijn voor de banden. Omdat het circuit tegen de klok in wordt gereden zal de rechtervoorband gevoelig zijn voor slijtage. Het baanoppervlak is enorm glad, we zullen dus een band moeten meenemen die veel grip kan leveren, maar tegelijktertijd ook duurzaam is. We zullen ook voorbereidt moeten zijn op zeer hoge asfalttemperaturen.
We beginnen nu aan een cruciale fase in het kampioenschap. Het is van groot belang dat onze teams veel punten en podiumplaatsen scoren in de resterende races.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *