Flavio Briatore is geopereerd aan een tumor in zijn linkernier. De kanker werd eerder dit jaar vastgesteld bij een routinecontrole in Amerika.

Ik had kanker in mijn linkernier. Binnen zes maanden zou mjn leven er compleet anders hebben uitgezien, als ik niet naar een medische controle was geweest. De gedachte dat alles wat je hebt opgebouwd voor niets is geweest, schiet door je hoofd. aldus de Renault-teambaas tegenover Corriere della Sera.

We voelen ons soms zo onsterfelijk, terwijl we eigenlijk elke ochtend God moeten bedanken dat we onszelf weer kunnen scheren. Na de operatie hebben de dokters me gezegd dat ze er gelukkig op tijd zijn bijgeweest. Ik dacht alleen maar aan hoeveel geluk ik had gehad.

Briatore zegt zich sterker te voelen dan ooit en wil aan alle mensen van de wereld een grote boodschap meegeven: Laat jezelf regelmatig onderzoeken. Zo’n onderzoek heeft mijn leven gered.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!