Giancarlo Fisichella moet zichzelf dit seizoen bewijzen, dat heeft Renault teambaas Flavio Briatore tijdens de launch in Amsterdam gezegd. Toch heeft de Italiaan er het volste vertrouwen in dat landgenoot Fisichella niet alleen de middelen in huis heeft, maar ook het talent om races te winnen.

Fisichella moet zichzelf helpen. We geven hem alle mogelijkheden en technische ondersteuning maar wij zitten niet in de wagen.

Hij moet daar de volgende zeven of acht maanden over nadenken. Hij moet denken hoe hij beter kan samenwerken met de ingenieurs en hij moet kwader worden op zichzelf wanneer er iets misgaat en niet alleen van ‘Ok, het is gewoon een andere race, laten we die vergeten’.

Als je de beste wil zijn in wat je doet dan moet je heel hard werken, niemand geeft het je cadeau.

Volgens Briatore is het zelfvertrouwen van Fisichella gegroeid nu Fernando Alonso niet meer in het team is, hij wandelt al veel sneller dan vroeger.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter