Volgens Ross Brawn is het gebrek aan een goede simulator deels de oorzaak geweest van Schumacher’s moeizame rentree. Dit vertelde hij onlangs in een interview met het Duitse ‘Auto Motor und Sport’.

Het Mercedes GP team beschikt momenteel niet over een goede ‘state of the art’ simulator, welke teams als Ferrari en McLaren wel tot hun beschikking hebben. Deze simulatoren worden door de teams gebruikt om rijders bekend te maken met de circuits en om nieuwe ontwikkelingen op de auto’s te testen.

Dit systeem had Schumacher goed kunnen helpen volgens de teambaas, met name het gedrag van de banden in combinatie met zijn rijstijl hadden hier goed gesimuleerd kunnen worden.

Volgens Brawn is Mercedes in Brackley druk bezig hun eigen versie van de simulator te maken, maar deze zal waarschijnlijk pas vanaf 2012 beschikbaar zijn. De technologie voor dit project is niet op de markt te koop, het is iets wat je als team zelf moet ontwikkelen en ontwerpen.

Tot het zover is, hoopt het team dat de overgang van Bridgestone naar Pirelli, Schumacher en Rosberg zal helpen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren zal het aankomende seizoen gaan uitwijzen.