Welles, nietes, het is een spelletje dat we gewoon zijn in de Formule 1. Dat de kans groot is dat we binnenkort niet meer naar Australië afreizen bewijst het gekibbel tussen opperhoofd Ecclestone en Melbourne. De Zuid-Australische stad wilt geen nachtrace houden en daardoor zou de Formule 1 niet meer terugkeren… of toch wel? Nu Melbourne zijn been stijf houdt en geen nachtrace wilt organiseren, zijn er andere steden die hun kans ruiken.

Één van die steden is Sydney. Ook al heeft Bernie in het verleden al laten weten dat Sydney waarschijnlijk geen kans maakt, toch zal hij geïnteresseerd geraken nu de stad laat weten dat ze een nachtrace willen overwegen. Het circuit nabij Sydney, dat de naam Eastern Creek draagt, is momenteel de gastheer van de A1Grand Prix. Morris Iemma, de staatspremier van New South Wales, verteld daarbij dat hij het circuit best wel wilt aanpassen en grote lichttorens plaatsen om een nachtrace mogelijk te maken.

We hebben geen blanco cheque en moeten dus op de kosten letten, vertelde Iemma aan de krant [i]Herald Sun[/i]. Maar als de Formule 1 een nachtrace wilt dan kunnen we Eastern Creek eventueel aanpassen. Tim Holding, de minister die zich bezighoudt met grote evenementen in Melbourne, gelooft er echter niet in. Ze moeten eerst nog enkele evenementen kunnen organiseren, pas daarna zal het gewone volk hen serieus nemen.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *