Het Formule 1- seizoen gaat volgend jaar van start in Bahrein. De Grand Prix van Australië, die normaal gezien het seizoen opent, wordt nu de tweede race op de kalender van 2008. Dat heeft de Australische organisatie vandaag bekend gemaakt.

De organisatoren van de Australische Grand Prix hebben op eigen initiatief de race naar een latere datum verplaatst omdat er in hetzelfde weekend de populaire V8 Supercars-race wordt verreden. De datum waarop de race in Albert Park, 18 maart, wordt verrden moet wel nog bevestigd worden door de FIA.

In eerste instantie zou de race in Melbourne ‘s avonds worden gereden, maar volgens de organisatoren wegen de voordelen van de aanpassingen om een nachtrace te organiseren niet op tegen de nadelen. Directeur van de organisatie, Ron Walker: We hebben alle mogelijkheden bestudeert om een nachtrace te organiseren, maar zoals de zaken nu staan, zijn er meer nadelen dan voordelen. We hebben wel besloten de race anderhalf uur later te laten beginnen wat handiger is voor de Europese televisiekijkers.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!