WK-leider Fernando Alonso moest in Amerika en Frankrijk de zege laten aan titelrivaal Michael Schumacher, maar de Spanjaard is vastbesloten om in de thuisrace van de Duitser terug te slaan. De Renault-coureur is vol vertrouwen en gelooft in een zege.

Een zege in Duitsland zou om psychologische redenen meer waard zijn dan alleen die tien punten voor het kampioenschap. Het is echter belangrijk om Michael in elke race te verslaan, niet alleen in Hockenheim. We weten dat we in deze fase van het seizoen voor de Ferrari’s moeten finishen. Ik wil alle races winnen, maar hier winnen zou veel voor me betekenen.
De titelstrijd draait niet alleen om Schumacher en Alonso, maar ook om de banden: De twee bandenleveranciers (Michelin en Bridgestone) zijn op dit moment in een hevige strijd verwikkeld, maar ik ben erg optimistisch. aldus de Renault-coureur. In het eerste deel van het seizoen waren we erg sterk, daarom leiden we in het kampioenschap. Ik denk dat we het seizoen kunnen eindigen zoals we begonnen zijn. Ik heb veel vertrouwen dat we met Michelin opnieuw kampioen kunnen worden.

Vorig seizoen wist Alonso te winnen in de thuisrace van Schumacher, of hij daar dit jaar opnieuw in slaagt weten we zondag omstreeks half vier.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *