De soap rond Fernando Alonso gaat maar verder. In de media wordt de tweevoudig wereldkampioen aan verschillende teams gelinkt en nu wordt er volop gespeculeerd dat de Spanjaard in 2008 voor Red Bull zal rijden. Volgens Red Bull- eignaar Dietrich Mateschitz is hierover geen sprake. Volgens hem rijden de twee huidige coureurs David Coulthard en Mark Webber in 2008 voor het Oostenrijkse team.

De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport berichtte dat Alonso en Red Bull een overeenkomst hadden gesloten, voor de Oostenrijkse teambaas was dit meteen het sein om te reageren. In een interview met Motorsport Aktuell ontkent Matechitz de berichtgeving over de komst van Alonso.

Als er in de Italiaanse media wordt gespeculeerd dat Alonso binnenkort voor Red Bull zal tekenen, dan kan ik alleen maar zeggen dat er niets van waar is. zegt Mateschitz. Red Bull en Toro Rosso hebben al vier coureurs onder contract staan.

Van wat ik hoor, wil Alonso maar een éénjarig contract tekenen. Zo’n deal is voor ons sowieso onbespreekbaar. Dan wachten we liever een jaar zodat we de tijd hebben om een goede auto te bouwen en ons voor te bereiden op de komst van een toprijder.

Toch laat de steenrijke teameigenaar ruimte voor speculatie, ondanks het ontkennen van de komst van de tweevoudig wereldkampioen: Wat Alonso ook mag besluiten, van de teams die hij voor het uitkiezen heeft zijn wij tenminste wel het team met het grootste potentieel. Ik kan me ook wel voorstellen dat hij een ontsnappingsclausule wil, maar dat willen wij niet. Wij willen coureurs graag voor twee jaar vastleggen met optie voor een derde seizoen. Continuïteit is belangrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *