Gisteren was het Fernando Alonso’s tweede eerste werkdag bij Renault, toch is het niet helemaal hetzelfde team dan dat hij vorig jaar verliet. Er zijn nieuwe mensen en nieuwe programma’s, maar toch ontbreekt er nog iets.

Deze morgen zat ik boordevol goede herinneringen en optimisme. De kleuren zijn nieuw voor mij en ik heb ook een nieuwe helm ontworpen voor dit nieuwe seizoen. Het enige wat momenteel nog ontbreekt is de nieuwe wagen!

Ik heb al wat gegevens van de R28 kunnen bekijken en ik hoop dat hij goed zal presteren. Wanneer je een nieuwe wagen voorstelt dan zijn de verwachtingen altijd hoog gespannen want er steekt namelijk een jaar werk in. Het blijft altijd afwachten tot je hem voor het eerst uitprobeert.

Dit seizoen zijn we eindelijk weer die tractiecontrole kwijt, toch denkt Alonso niet dat het voor de rijders veel verschil zal maken.

De wagen is niet totaal anders. Een rijder moet zijn limieten vinden en zijn rijstijl aanpassen. Dat doe je tijdens het begin van het seizoen en ik ben er zeker van dat we na twee of drie races allemaal vergeten zijn hoe het was om met hulpjes te rijden.

Een nieuw seizoen, een nieuw team en een nieuwe ploegmaat. Zal Alonso het wel kunnen vinden met Nelsinho Piquet?

Zoals ik vorig jaar al zei: de kranten moeten verkopen. Ik ken Nelsinho nog niet echt maar hij lijkt me een normale, vriendelijke jongen te zijn die wil genieten van zijn tijd in de F1. Net zoals Marques, Button, Trulli, Fisi, Montagny en McNish. Het zijn allemaal mijn ploegmakkers geweest en ik kom er nog goed overeen.

Ik verwacht dit jaar dus geen problemen, en Flavio heeft al laten zien dat hij perfect met deze situaties om kan gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter