Fernando Alonso wil er dit seizoen alles aan doen om terug te keren op topniveau. De Spanjaard geeft toe dat hij vorig jaar niet goed heeft gepresteerd.

Je moet mentaal top zijn en goed gemotiveerd. Vorig jaar was dat in vrijwel elke race niet het geval. Dit jaar hoop ik dat het anders wordt. Net als elke winter heb ik me goed voorbereid op het nieuwe seizoen, aldus Alonso.

Vorig jaar eindigde de voormalig wereldkampioen slechts tweemaal in de punten. Soms wisten we voor de race al dat de auto het niet de hele wedstrijd vol zou houden. Toch ben ik voor dit jaar ontzettend gemotiveerd. Ik zal niet meedoen om de wereldtitel, maar voor elke positie die haalbaar is, ga ik strijden.

We hadden onze focus op de wedstrijden in Monaco, Singapore en Austin. Dat leken op voorhand de ideale wedstrijden voor ons om te pieken. Toch is het als sportman lastig om niet altijd op je best te kunnen presteren en je kans af te moeten wachten, besluit Alonso, die tevreden terugkijkt op de testdagen in Barcelona.

De motor voelt beter aan dan vorig jaar, dus ik ben tevreden met het werk dat is verricht in de winter, zegt hij. Voorafgaand aan de testdagen in Barcelona was er hoop dat de motor zich significant zou verbeteren, maar die resultaten bleven een beetje achterwege.

praat hier mee over de toekomst van McLaren Honda F1 Team


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!