Lewis Hamilton heeft zich keihard uitgesproken tegen de Halo, de nieuwe cockpitbescherming die door Mercedes AMG werd ontwikkeld en donderdag werd getest door Kimi Raïkönnen op de Ferrari.

Lewis noemt de halo de lelijkste aanpassing aan een Formule 1 auto ooit


foto: crash.net

Hamilton maakte zijn opmerkingen na afloop van de test die Kimi Raïkönnen deed in de Ferrari met de opbouw boven de cockpit. Formule 1 is op zoek naar een methode om de rijders beter te beschermen tegen rondvliegend materieel bij crashes.

Hamilton weer: ik hoop heel erg dat dit niet door gaat en als het wel doorgaat dan hoop ik, dat het vrijwillig wordt want ik ga hier niet mee rijden zei Hamilton donderdag tegen Sky Sports News.

Het feit dat de Halo helemaal ontwikkeld is door zijn eigen Mercedes AMG team doet er niets aan af: Lewis is bepaald geen fan van het uit carbon opgebouwde aureool.

Op Instagram schreef hij “Please no! This is the worst looking mod in Formula 1 history. I appreciate the quest for safety but this is Formula 1, and the way it is now is perfectly fine.” Vertaald: “Nee zeg, alsjeblieft! Dit is de lelijkste modificatie uit de geschiedenis. Ik kan waardering opbrengen voor veiligheidsontwikkelingen, maar dit is wel Formule 1, en het gaat prima zoal het nu is.”

hier kun je reageren op dit artikel en meer informatie vinden over de halo.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!