Volgens “geïnformeerde” bronnen van de Britse krant The Observer plant Red Bull Racing een paleisrevolutie binnen de Formule 1. Het team zou op het punt staan om Fernando Alonso en Ross Brawn vast te leggen voor 2008.

Volgens de krant zorgden de titels die Ferrari dit jaar behaalde ervoor dat Brawn niets meer te bewijzen heeft binnen het team, ook de bittere affaire met zijn vertrouweling Nigel Stepney zouden hem op andere gedachten kunnen brengen.

Veel “zou” en “kunnen”, maar het is geen totaal onlogische situatie. Het geld en de uitdaging van Red Bull zijn verleidelijk. Stel dat Alonso ook wordt vast gelegd, dan kan Brawn er proberen om een nieuw topteam van nul uit de grond te stampen, samen met de Spanjaard en topontwerper Adrian Newey.

Veel teams zouden figuurlijk een moord plegen voor een combinatie van het organisatorisch vernuft van Brawn, de visie van Newey en de kracht van Alonso.

Enige kink in de kabel is het contract dat het team nog heeft met David Coulthard en Mark Webber, terwijl Bourdais en Vettel al een kamer hebben aan de andere kant van het Energy Station. Maar zoals Dietrich Mateschitz al zei: Niets is zeker in de F1, je hebt alleen een waarschijnlijkheid.

Met wie Alonso aan het praten is, hangt momenteel nog af van welke krant of site je leest. Volgens de ene staat hij op het punt terug naar Renault te trekken, en nu is er dus het verhaal van het Red Bull Dreamteam. Eén ding staat wel vast, het allereerste punt in het contract lijkt op: “Ik ben nummer één, en laat daar nooit een twijfel over bestaan.”

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter