In 2002, het eerste seizoen van het jongste F1-team, Toyota, reden Allan McNish en Mika Salo voor de nieuwe renstal. Dat was voor beide heren echter hun laatste (voor McNish ook het eerste!) jaar dat ze in de koninginneklasse van de autosport uitkwamen. De twee werden immers onverwacht aan de kant gezet ten voordele van hun huidige rijders, Olivier Panis en Christiano da Matta.

Nu doen de geruchten de ronde dat Toyota dezelfde handeling zal doorvoeren. Ondertussen staat toenmalig teambaas Ove Andersson al niet meer aan het roer, maar met het vrijkomen van David Coulthard en misschien ook Ralf Schumacher, zou het Japans-Duitse team eindelijk twee ervaren rijders inzetten die zichzelf al meermaals bewezen hebben met een overwinning.

Over Ralf wordt gezegd dat zijn contract voor een plaats in de rood-witte bolide al getekend is, David Coulthard wordt nog gesignaleerd bij verschillende teams. De Schot wordt namelijk gelinkt met Jaguar, Williams en dus ook Toyota.

Kunnen deze twee veteranen beterschap brengen voor de Japanse linie? Ze zijn nu reeds aan hun derde seizoen F1 bezig en met het budget waar zij over beschikken, presteren ze nog steeds ondermaats (en dat weten ze zelf ook…).

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter