Toyota doet het verbazingwekkend goed tijdens de openingsraces van dit seizoen. Vorig jaar haalden ze amper punten, dit seizoen hebben ze al twee podiumplaatsen op hun palmares staan dankzij Jarno Trulli. De Italiaan werd tweede in zowel Maleisi� als Bahrein. Voor de race in Spanje dit weekend komen het Japans-Duits team met nieuwe aerodynamische onderdelen.

“Elke race proberen we nieuwe, verbeterde onderdelen meet te brengen,” verteld technisch directeur Mike Gascoygne. “En dus brengen we enkele goede, vernieuwde onderdelen naar Barcelona. Daaronder vallen nieuwere versies van de sidepods en de diffuser om de effici�ntie van onze wagens nog te verbeteren. Dit samen met de aanpassingen van in Imola moeten zorgen voor een algemeen beter bestuurbare wagen.” In Imola had het team het veel moeilijker dan in de eerste drie races, maar Gascoygne gelooft in opnieuw een puntenfinish komend weekend op het Spaanse circuit van Montmel�.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter