Een Formule1 kwalificatieformat is als een fles wijn, het ene jaar zeer goed, het andere verschrikkelijk smakeloos. Het nieuwe systeem, dat tijdens de GP van Brazili� besproken en goed gekeurd werd, zou al op de slachtbank liggen.

Er zouden terug twee sessies komen: 1 op zaterdag en een tweede op zondag. Iedere rijder heeft tijdens elke sessie 1 flying lap om een tijd neer te zetten. “En het verschil is?” Hoor ik nu velen onder jullie zeggen. Wel in het nieuwe systeem – dat waarschijnlijk de start van het seizoen niet zal halen (godzijdank) – neemt men het gemiddelde van de twee tijden in plek van de tijd van de laatste sessie om een startpositie te bepalen.

Maar er wordt meer en meer gemord over de nieuwe format, dus zei Bernie Ecclestone het volgende:
“Er zijn nog mensen die de nieuwe sessies niet echt zien zitten. We werden een beetje verplicht om iets goed te keuren tijdens de vorige GP omdat we anders terug vastzaten in het systeem van dit jaar. Het nieuwe systeem is beter, maar het is nog altijd niet goed. Daarom gaan we het terug bekijken en hopen we het nog aan te passen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter