We kunnen ons maar beter klaarmaken voor (weeral) een nieuw kwalificatie format en de terugkeer van bandenwissels in 2006. Dat heeft FIA voorzitter Max Mosley gezegd tijdens een persconferentie op de seizoensafsluiter in Shanghai.

“We zullen waarschijnlijk het kwalificatiesysteem veranderen.”

“Nu we kleinere motoren hebben kunnen ze banden verwisselen als ze dat willen.”

Volgens sommigen heeft het schrappen van de bandenregel, en ook hier gaan we de term weeral achterplaatsen, te maken met verdoken steun aan Bridgestone en Ferrari die dit jaar moeite hadden met een hele race op ��n band tegen een snel tempo af te werken.

“Dat denken ze dan maar.” zei Mosley. “Maar het gaat steeds op en neer, je weet niet wie er uit wat meer voordeel zou halen.”

Ross Brawn treed Mosley bij en zegt dat de nieuwe regels terug voor spektakel moeten zorgen in plek van Ferrari vooruit te duwen.

“De laatste zes jaar werd alles gewijzigd om een einde te maken aan onze dominantie.”

“Enkel McLaren is er – zoals verwacht – tegen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter