MonteiroDe geplande test met het nieuwe EJ15B chassis kon gisteren niet doorgaan nadat het duidelijk werd dat er nog een paar technische problemen waren. Tiago Monteiro kon 1 rondje afleggen in de nieuwe wagen, maar moest met een olielek naar de pits terug keren.
Het test team probeerde nog de wagen te herstellen, maar het werd duidelijk dat er vervangstukken nodig waren uit Engeland. Deze zijn aangekomen op het Montmelo circuit en Monteiro zal vandaag de wagen uitproberen.

De Portugees zal vandaag moeten uitmaken of de nieuwe wagen klaar is om over een week ingezet te worden tijdens de GP van Frankrijk. Hij is niet bezorgd over het olielek, in tegendeel, hoe vroeger ze dit soort problemen opsporen hoe beter.

“Dit soort problemen vallen altijd voor bij een nieuwe wagen, het zijn kinderziektes. De test op Barcelona werd hiervoor georganiseerd. We moeten hier beslissen of alles in orde is zodat we de nieuwe wagen in Magny Cours kunnen inzetten. We hopen dat we vandaag veel afstand kunnen afleggen.”

Tiago zal de EJ15B ‘s morgens besturen, in de namiddag is het dan de beurt aan Narain Karthikeyan. De nieuwe Jordan is ontworpen voor de nieuwe regels van dit seizoen.

“Ik ben zeer ongeduldig om het nieuwe a�rodynamische pakket uit te testen, we hopen op het beste. Hij is heel anders dan zijn voorganger en dat zou ons een voordeel moeten geven op onze directe concurrenten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter