Het lijkt erop dat Daniel Ricciardo over twee weken in Brazilie opnieuw een gridpenalty krijgt. Dit weekend kreeg Ricciardo ook al een gridpenalty omdat er een nieuw motor gemonteerd moest worden, uitgerekend deze motor gaf gisteren na enkele ronden de geest.

Volgens Red Bull heeft het er alle schijn van dat de MGU-H het heeft begeven. De MGU-H zorgt ervoor dat elektrische energie vanuit de turbo wordt opgeslagen, deze energie wordt vervolgens onder andere gebruikt bij het accelereren.

Ik zit een beetje in de flow waar Max aan het begin van het seizoen in zat, zo vertelt Ricciardo. Vrijdag zag het er nog zo goed uit, maar na de kwalificatie op zaterdag (door de motorwissel red.) zag het er al een stuk minder uit. De race was helemaal een ramp. De start was nog goed. Ik zei in de ochtend dat ik na de eerste ronde als zevende zou doorkomen. Ik zat er niet ver vanaf. Na enkele ronden klonk de motor raar en viel het vermogen weg. Het is hier natuurlijk erg warm en het is hoog, dat is zwaar voor motor. Maar we komen hier al enkele jaren dus het mag eigenlijk geen probleem zijn. Er lijkt iets fundamenteels mis te zijn met de motoren. Ik weet op dit moment niet hoe ik kan lachen. Ik hoop dat we in Brazilië niet nog eens een penalty krijgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter