Christian Horner heeft gisteren zijn best gedaan om Max Verstappen vaart te laten minderen. Verstappen kreeg op verzoek van Horner niet door dat Vettel aan het einde van de race de snelste ronde reed.

Horner: We geven een kleine bonus voor de snelste ronde in een Grand Prix, waarvan ik vind dat we die zouden moeten afschaffen. Ik heb de engineer van Max opgedragen onder geen beding te laten weten dat Sebastian Vettel hem enkele euro’s afhandig had gemaakt. Maar het probleem met Verstappen is dat hij zelf op de schermen langs het circuit kijkt en doorhad dat Vettel sneller was dan hij. Wij vonden het gewoon het belangrijkste dat Verstappen de auto veilig thuis bracht.

Uiteindelijk minderde Verstappen vaart en werd de Renault-motor ook in vermogen terug geschroefd om deze te sparen voor de komende Grand Prix in Brazilië en Abu Dhabi. De rondetijd van Vettel verbeterde Verstappen niet, maar hier zal hij na zijn tweede seizoenszege niet te lang bij te stil staan.

Ook Horner is in zijn nopjes met de overwinning van de 20-jarige Nederlander:
Max Verstappen heeft een erg moeizame zomer gehad. Elke keer ging er iets mis voor hem, terwijl hij in een goede positie lag. Maar hij heeft zijn hoofd niet laten hangen. Ik heb tegen Verstappen gezegd: Vergeet alles dat gebeurd is en beschouw de laatste zeven races als een mini-WK en geniet gewoon van de races.’ Dat heeft hij heel goed opgepikt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter