De F1-teams kunnen de komende jaren 70 miljoen dollar per seizoen meer verdienen.

Dat zegt Bernie Ecclestone in de Britse krant The Guardian. Dan moeten de teams wel akkoord gaan met het nieuwe Concorde Agreement dat in 2013 ingaat en loopt tot en met 2020.

In die nieuwe overeenkomst krijgen de teams 47,5 procent van de inkomsten. De top drie van de afgelopen drie jaar krijgt een extra 7,5 procent. Ferrari zou daarbovenop nog een vijf procent ontvangen vanwege de historische waarde van de Italiaanse renstal in de Formule 1.

Als beloning voor de handtekening mogen de teams nog eens 180 miljoen dollar onder elkaar verdelen. Dit is een geweldige deal voor de teams, aldus Ecclestone.

Maar we kennen Bernie langer dan vandaag, dus wat zijn de addertjes in het hoge gras?!

Zo kunnen de teams alleen uit de Formule 1 stappen als het prijzengeld drastisch zou dalen, maar wat is drastisch? Ferrari kan de sport alleen de rug toe keren als de sport een andere leiding krijgt [bij het overlijden van Bernie?] en de winst met 25% zou dalen in de komende twee jaar.

In het nieuwe voorstel bestaat ook een mogelijkheid om de Formule 1-kalender uit te breiden. Momenteel is de limiet op twintig races gesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.