De Formule 1 tracht zichzelf in een bubbel te houden. Geen makkelijke taak met zoveel mensen en landen waartoe gereisd wordt.

Dat vereist testen, testen en heel veel testen. Op het circuit van de Nürburgring bijvoorbeeld, zijn er in totaal zijn er 1635 tests afgenomen, veel minder dan normaal. Dit komt omdat de Formule 2 en Formule 3 niet rijden dit weekend.

Tot nu toe zijn er drie mensen die bij de Formule 1 zijn betrokken hebben tussen 2 oktober en 8 oktober positief getest op het coronavirus. Dat maakt de Formule 1 zelf bekend. In percentages is 0,18 procent van de uitgevoerde tests positief.

Wie de drie medewerkers zijn, wordt vanwege privacy niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat in ieder geval twee medewerkers van Mercedes het virus onder de leden hebben. Tevens zijn er vier andere teamleden, die ondanks hun negatieve test, niet meer deel mogen nemen aan het raceweekend.

Het Duitse team heeft alle betrokken teamcrew-leden onmiddellijk vervangen.

Hoewel het de eerste positieve test binnen een team is, sinds die van Sergio Perez afgelopen zomer, zal dit geen gevolgen hebben als het niet om één van de coureurs gaat.

De FIA heeft al eerder aangegeven dat een Grand Prix bij enkele positieve gevallen gewoon door gaat.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!