De nieuwste aanpassing op het circuit van Spa-Franchorchamps is een aangepaste Bus Stop chicane. De heraanleg van de chicane heeft miljoenen gekost, en de bedoeling was het circuit wat veiliger te maken door de ingang van de chicane te vertragen. Maar het nieuwe stuk lijkt weggesmeten geld te zijn wat de rijders vinden de nieuwe Bus Stop maar niks.

Juan Pablo Montoya zei dat de vroege Bus Stop zo grappig was als een clown, maar nu een heel circus is geworden. David Coulthard had het dan weer over het feit dat de rijders niet werden ingelicht over de verandering.

Bij Ferrari zijn ze ook niet te spreken over de vernieuwde Bus Stop. Rubens Barrichello zegt dat de bocht veel trager is geworden, en dat het nu nog moeilijker wordt om in te halen. Ross Brawn vindt dat de chicane de oude glorie verloren heeft.

“De Bus Stop is een chicane, zoals elke andere chicane op de kalender geworden.”

Het is afwachten of er nog verdere aanpassingen zullen gebeuren aan de Bus Stop voor de GP van Belgi� van volgend jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter