In San Marino hebben de teams meer gedaan dan racen. Ze hebben ook nog gesprekken gehad over een nieuw kwalificatiesysteem om het uiterst saaie “spektakel” dat tegenwoordig de startopstelling bepaald te vervangen. Maar ook Bernie Ecclestone heeft een plan voor een nieuw format op zijn tafel liggen.

Ecclestone wil terug naar het oude systeem van 1 uur gaan, al wil hij hier en daar een paar aanpassingen doorvoeren. Zo zou elke rijder twee bandensets krijgen, als hij ervoor kiest om niet te rijden in het eerste half uur verliest hij ��n van deze sets. Zo hoopt de Brit meer actie te krijgen tijdens het eerste half uur, want dat was de oorzaak van alle geknoei aan het kwalificatiesysteem. Een rijder moet dan de race starten op de bandenset waar hij zijn beste tijd mee reed.

Het anti-Ferrari kamp heeft dan weer een eigen voorstel. De negen rebellerende teams stellen voor om een mini race te houden. De vijf traagste wagens vallen na een kwartier uit, en op het half uur vallen er dan nog eens vijf af. Zo krijg je een shoot-out tussen de tien beste wagens gedurende 20 minuten.

De wagens die afvallen hebben minder uitzendtijd, en dat was ook een van de redenen waarom het systeem werd afgevoerd. Maar ze mogen dan wel starten met minder versleten banden en meer brandstof.

bron: GP2005

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter