Voor ons, de Formule 1 fans, is het steeds verbazend hoe snel een F1-bolide wel is, toch kan je als gewone sterveling je niet inbeelden, als je TV kijkt, dat de wagens aan een snelheid van meer dan 320 km/u voorbijrazen.

Zelfs als je live naar een GP gaat kijken kan je je moeilijk inbeelden dat de wagens soms aan fenomenale snelheden je voorbij scheuren.

Voor een F1-piloot is het anders, althans dat zou je denken.
Fernando Alonso, de Renault piloot en jongste GP winnaar in de geschiedenis, zegt zelfs dat hij zich niet bewust is van de snelheden die zijn wagen rijd.

Fernando Alonso:

“Er is maar ��n moment waarop een piloot zich bewust is van de snelheid, dat is wanneer je crasht en het gras induikt om vervolgens door het grind te schuiven en dan tegen de muur knalt.

Ieder seizoen doen we meer dan 16 circuits aan en telkens je achter het stuurwiel zit is het alsof de bochten naar je toe vliegen.
Het accelereren en het remmen brengen je in een andere dimensie, maar het is iets waar je aan went.

Zelfs in Monza voelt de wagen licht aan en weet je dat je snel bent, zo simpel is het eigenlijk.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter