Nieuwjaarsdag is traditioneel een feestdag. Gelukwensen voor het komende jaar en dies meer. Toch hebben er sommigen nog iets extra te vieren, bijvoorbeeld hun verjaardag.

Minardi-coureur Zsolt Baumgartner onder andere, hij wordt er vandaag 23 jaar. Vorig jaar reed hij twee Grand Prix� in de Jordan ter vervanging van Ralph Firman Jr.,  die zwaar crashte. De Hongaar werd geboren in 1981.

De Fransman Jean-Marc Gounon is een tweede. Hij werd geboren op 1 januari 1963 en reed negen Grand Prix� in 1993 en 1994. Zijn beste resultaat is een negende plaats in Frankrijk 1994. Tegenwoordig rijdt hij succesvol in verscheidene toeringcar-klassen.

Een derde jarige is vandaag Hans-Joachim Stuck, voor de 53ste keer. Hij kwam in 1951 in het Duitse Grainau (Garmisch-Partenkirchen) ter wereld. Hij reed 81 Grand Prix� tussen 1974 en 1979. Hij werd derde in Duitsland en Oostenrijk 1977.

Een vierde jarige coureur is niemand minder dan onze eigen Jacques-Bernard Ickx. Jacky wordt er vandaag 59. �Mister LeMans� werd geboren in Brussel in 1945. Voor meer informatie wijs ik graag naar de feature over de Belg.

Een vijfde en laatste coureur is de Italiaan Carlo Franchi. Carlo Virgino Franchi �Grimax� werd in 1938 in Milaan geboren en reed in 1978 ��n Grand Prix�. Hij kon zich toen in zijn eigen thuisrace niet kwalificeren in de Surtees-Ford. De Milanees wordt er vandaag 66.

Reden te meer om te vieren dus, en ook van onze redactie van harte een goed nieuw jaar gewenst.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter