Nico 12e na een foutloze wedstrijd op het verraderlijke circuit van Monaco.

Geen aanvaring met de vangrails en heel de wedstrijd een goed tempo, dat is de korte samenvatting van wellicht de moeilijkste race van het seizoen. We wisten dat het moeilijk ging worden op het legendarische circuit van Monaco. De onfortuinlijke zestiende plaats op de startgrid maakt het op een circuit waar inhalen bijna onmogelijk is natuurlijk nog moeilijker maar Nico laat zich natuurlijk niet zo snel ontmoedigen en wou van de race toch nog het beste maken.
In tegenstelling tot de vorige twee races kwam Nico dit keer zeer goed uit de startblokken met een plaatsje winst tot gevolg. In tegenstelling tot een paar andere rijders die in het gebikkel tijdens de eerste paar rondjes hun wagen in de vangrails parkeerden waaronder de z��r ervaren Enge bleef Nico foutloos waardoor hij in geen tijd op een mooie twaalfde plaats reed. Vanaf dat moment reed Nico een goed tempo en lag negende toen hij binnenging voor zijn verplichte pitstop waar het andermaal mis liep. Het rechter voorwiel wil blijkbaar niet mee in deze beginfase van het seizoen. Een vijftiental seconden gingen verloren waardoor hij werd teruggeslagen naar een dertiende plaats. Hij maakte dus nog ��n plaatsje goed en reed als twaalfde over de eindstreep. Het doel om goed uit de startblokken te komen en de auto op de baan te houden alsook ervaring en circuitkennis op te doen is bereikt. Enkel de pitstops laten een wrange nasmaak achter. Hopelijk is ook dit heuvel verholpen tegen de grote prijs van Europa, volgende week op de N�rburg ring, zodat Nico daar misschien voor zijn eerste WK punten kan strijden.

Een vermoeide Nico vertelde:

“Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Dit was echt wel een z��r zware wedstrijd, zowel fysiek als mentaal. Je moet hier gans de wedstrijd tweehonderd procent geconcentreerd blijven en je krijgt hier echt geen tijd om te recupereren. Meer dan een uur met een F3000 op dit circuit is echt zwaar maar ik hield hem op de baan en draaide tijden op anderhalve seconde van de top, meer kan ik op dit ogenblik niet verlangen. Nu nog een goede pitstop en ik denk dat ik stilaan een woordje kan beginnen meepraten voor de punten.”

Volgende week is er reeds de grote prijs van Europa, de vierde van het seizoen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter