Jenson Button was niet te spreken over Cristiano da Matta’s “zielige” rijstijl tijdens de GP van Monaco. De jonge Brit had naar eigen zeggen veel problemen met het verkeer onderweg.

“Ik zat drie en een halve ronde vast achter da Matta. Zoiets heb ik nog nooit gezien, echt nog nooit. Eerst hadden ze een ronde nodig om hun blauwe vlaggen boven te halen, en toen heeft hij ze twee en een halve ronde lang genegeerd. Ik zal hem er later over aanpakken, het was gewoon zielig…”

Da Matta is zich van geen kwaad bewust, in tegendeel, Toyota vond de beslissing van de koersdirectie verkeerd.

“De onregelmatigheid van de blauwe vlaggen is verschrikkelijk. Cristiano kreeg een blauwe vlag, ging opzij bij de volgende bocht en kreeg toch nog een straf.” Zei Mike Gascoyne achteraf. “Ralf Schumacher zat een ronde achter, maar toch mocht hij ons ongestraft meer dan 2 of 3 ronden ophouden. Dat heeft ons punten gekost. Er is blijkbaar een regel voor zij die vooraan rijden, en eentje voor de rest.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter