Nico Hulkenberg is vandaag 32 jaar geworden, maar hoopt zijn top in de Formule 1 nog te bereiken.

Want dat is wat er schort aan de carrière van ‘Hulk’.

Het begon zo veelbelovend voor Nico. Kampioen gekroond in de GP2, waar hij Pastor Maldonado, Vitaly Petrov, Romain Grosjean en Sergio Perez wist te verslaan. De Formule 1 bleek een ander soort koekje, toch wist Hülkenberg al gauw zijn eerste pole te pakken in Brazilië 2010.

Natuurlijk zakte de Duitser weg in de race, maar velen meenden dat dit slecht een repetitie was voor meer. Doch gooide Sir Frank Williams de destijds 23-jarige ‘Hulk’ uit de auto.

Force India bleek een reddingsboei, al maakte Nico de fout om voor seizoen 2013 voor Sauber uit te komen. Het jaar erop zat ‘Hulk’ weer in een Force India.

Zijn voorlopige en meest recente hoogtepunt, is de overwinning tijdens de 24-uur van Le Mans van 2015. Hetgeen ook andere F1-coureurs prikkelde om naast de Formule 1 ook uit te komen in een andere klasse. Voorlopig is Fernando Alonso de enige.

Hülkenberg ontbeert altijd het juiste portie geluk als een podium in zicht komt. Zo had de Duitser in zijn verregende thuisrace een mooie plek vergooid. Het was -voorlopig- ook de enige kans op een topresultaat voor Renault, daar de progressie ver achter de verwachtingen blijft.