Vanaf 2014 zullen de auto worden aangedreven door de nieuwe V6-turbomotoren. Newey meent dat de motor mogelijk een te grote invloed zal hebben op de hiërarchie in de Formule 1. De combinatie van steeds strengere constructie-eisen voor de auto en potentiele verschillen tussen de krachtbronnen, kunnen er volgens hem toe leiden dat een bepaalde groep een groot voordeel heeft.

Doordat de strengere regels van de invloed zijn op de aerodynamica, zal dat de rol van de motoren vergroten. Te groot volgens Newey: In 2014 krijgen we meer variatie in de prestaties van krachtbronnen. Dat betreft niet alleen de motor, maar de gehele aandrijving, inclusief alle systemen om de motor heen. Het is mogelijk dat een bepaalde leverancier dat veel beter aanpakt dan de rest, waardoor de teams met die motoren de boel zullen domineren. Dan krijg je een motorenkampioenschap in plaats van een constructeurskampioenschap.

Die verschillen zijn volgens Newey niet te compenseren op aerodynamisch vlak. De reglementen op dat gebied worden alleen maar strenger. Het implementeren van de nieuwe motor is iets waar de teams uiteraard veel aandacht aan zullen besteden. ik zie het niet gebeuren dat iemand iets innovatiefs kan bedenken en daar voordeel uit kan halen.