Robert Kubica gaat in oktober voor het Italiaanse Agostino Rod team testen. De 28-jarige Pool zal in een Peugeot 207 S2000 gaan rijden.

Kubica is altijd nog herstellende van zijn crash in een rally-auto in februari vorig jaar. In mei werd de Pool nog geopereerd aan zijn elleboog, sinds die tijd heeft niet meer in een auto gereden. Voor zijn operatie in mei werkte Kubica in de simulator van Dallara in Italië aan zijn terugkeer. Hierbij werd duidelijk dat Kubica niet kon sturen vanwege een gebrek aan mobiliteit in zijn elleboog. In mei is een stukje bot uit de elleboog van Kubica gehaald, dit is vervolgens met een stukje prothese weer terug geplaatst.

Sinds de laatste operatie zou de mobiliteit in de rechter elleboog van Kubica aanzienlijk zijn verbeterd. Recentelijk was Kubica als gast aanwezig bij twee rally – evenementen. De pers mijdt Kubica nog altijd, de Pool zegt pas te willen praten als hij weet wanneer hij kan terug keren in de Formule 1. En dat is de grote vraag, nog altijd is het niet duidelijk of Kubica überhaupt weer Formule 1 kan rijden. Kubica was voor zijn crash een van de topcoureurs in de Formule 1, de Pool won in 2008 de Grand-Prix van Canada. Na 1,5 jaar revalidatie en meer dan 15 operaties zal een terugkeer niet makkelijk worden. Wij houden je op de hoogte!

By peter