Voor de start van 2017 werd de naam Red Bull al meermaals genoemd als het te kloppen team voor 2017, of toch zeker als het team dat Mercedes het leven zuur gaat maken.

Toch wat ongeruste blikken gisteren in het Oostenrijkse kamp, toen het team een dag met verschillende problemen kende. Na één dag kun je natuurlijk moeilijk iets zeggen over het potentieel van de wagen, maar het staat vast, dat Red Bull nog niet staat waar het hoopte te staan. Newey heeft er echter nog alle vertrouwen in.

Het is de wagen die ik in mijn gedachten had. Je weet natuurlijk nooit wat de anderen gaan doen, maar ik ben tevreden met wat wij hebben gecreëerd.

We hebben de wagen voorlopig bewust aerodynamisch simpel gehouden om verschillende mogelijkheden open te houden. We hebben al verschillende gedetailleerde onderdelen ontworpen, maar we houden het nu eenvoudig om een goede basis te leggen. Als je meteen start met een wagen die enorm gecompliceerd is, is het makkelijk om de draad kwijt te raken en zit je al gauw in de verkeerde richting te denken.

Red Bull hoopte op een betere tweede testdag na problemen met onder andere de batterij op dag één. Verstappen kon vandaag heel wat meer rondjes afleggen dan Ricciardo gisteren, maar de pace is er nog niet helemaal. Red Bull heeft nog zes testdagen de tijd om een competitief beest te maken voor Melbourne.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!