18:00
Einde sessie, einde dag twee van de tests in Barcelona. Morgen zijn wij er weer om u op de hoogte te houden. Hopelijk was het u net zo aangenaam als ons. Wij wensen u een mooie avond!

17:55
De meeste rijders komen nu binnen, zo ook Max Verstappen en Daniil Kvyat. Verrassenderwijs rijdt Max Verstappen weer naar buiten, vlak voor het einde. Wat zou men daarmee willen testen? een kwalificatiesimulatie? Hij rijdt op de Soft banden (geel), zoals hij de hele middag heeft gedaan.

17:50
Magnifieke foto van werkoverleg tussen de grote man van McLaren en de coming man uit België:

17:40
Räikkönen en Magnussen passeren de grens van honderd ronden beide zojuist.

17:30
Max Verstappen heeft even binnengestaan maar is weer op de baan nu. Hij reed tot nu toe 77 ronden en zette een derde tijd van de dag neer, vanmiddag was hij de snelste, hij laat alleen de tijd van Lewis Hamilton en die van Kimi Räikkönen voor zich die in de ochtend werden neergezet.

17:00
Max Verstappen rijdt als een van de weinigen momenteel zijn rondjes. Er worden -gelukkig- eindelijk heel wat kilometers gemaakt vandaag door Red Bull. Ook is McLaren op de baan momenteel, met Stoffel Vandoorne achter het stuur. Dat is -gezien het feit, dat McLaren vandaag de vierde motor moest laten invliegen- best bijzonder te noemen.

16:30
Tegen het einde van de dag gaan nu Daniil Kvyat en Stoffel Vandoorne het ook nog even proberen.

16:15
Max Verstappen zet de snelste tijd van de middagsessie neer: 1:22.200

16:12

16:10
Bottas is lekker bezig in zijn Mercedes; hij doet een racesimulatie én zet de snelste tijd neer.

16:10
Max Verstappen staat binnen. Hij heeft dertien ronden achtereen zeer constant in de 1:24 gereden. Die tijden zeggen overigens helemaal niets hoor, men test hier, het is geen race…

16:00
Voor de goede orde: Bottas heeft het stuur vanmiddag in handen bij Mercedes en Giovanazzi is vanmiddag achter het stuur gekropen van de Sauber. Wehrlein is nog niet fit na zijn crash in Miami in januari.

15:50
Max Verstappen heeft er nu zo’n 45 rondjes opzitten over de hele dag. Hij is een klein half uur geleden de baan opgereden. Dat is niet slecht, maar ook geen topaantal. Het heeft lang geduurd voor hij vanmiddag de baan opkwam. Heel enthousiast klonk hij ook niet in een kort vraaggesprek met zijn eigen site: Het gevoel was meteen best goed. Al is het nog te vroeg om er veel over te kunnen vertellen. Nu wil ik nog wat meer ronden afleggen in de middagsessie. “Best goed”…

15:10
We zijn een uur onderweg in de middagsessie, maar we hebben Max Verstappen nog niet op de baan gezien… Waarom weet niemand.

15:05
McLaren heeft alweer geen goede dag. Vanmorgen heeft men opnieuw de motor moeten wisselen nadat het vermogen wegviel. Gisteren betrof het bij Alonso een olielekkage, vandaag bij Stoffel is het wel de motor, maar wat de exacte oorzaak is is nog onduidelijk. In ieder geval lijkt er geen sprake van olielekkage. Stoffel Vandoorne reed in de ochtend 29 ronden alvorens hij de pijp aan Maarten moest geven.

14:45
De zon is doorgebroken op het circuit van Barcelona. Dat betekent, dat de baantemperatuur ferm gaat stijgen en de snelheid dus ook. Zal Mercedes vanmiddag de grens van 1:20 doorbreken?

Bijzonder beeld: de binnenkant van de velg op de RB13:

Hier video van het moment van Lance Stroll:

LUNCH BREAK

13:40
Voor Williams zit deze testdag er alweer op. Lance Stroll, de jongste rijder van het veld, is gespind met de auto in bocht 9 en heeft zoveel schade, dat het team die vandaag niet repareren kan. Zo vroeg in het jaar zijn er nog onvoldoende reserveonderdelen meegenomen.

13:29
Lunch! Max Verstappen is blij, getuige zijn tweet zojuist:

13:10
Force India van Ocon terug in de pitsstraat.

12:50
Force India staat stil in bocht 10. Ook Ocon houdt de auto niet op de baan, zijn motor rookt en hij moet de bolide aan de kant zetten. Zeker voor het onzekere.

12:00
Na een storing bij de host van GPPits pakken we de draad weer op:

pauzefilm, met dank aan Ziggo:

09:43
Rode vlag. Lance Stroll heeft de auto niet op de baan kunnen houden.

9:09
Max Verstappen is de baan op met een enorm rek op de auto:

9:05

9:00
Hier ziet u vanmiddag de verrichtingen van Max Verstappen en andere rijders op de tweede testdag in Barcelona.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!