Adrian Newey, hoofdontwerper van Red Bull Racing, denkt dat dit jaar lastiger gaat worden voor Red Bull. Newey verwacht dat Ferrari en Mercedes dit jaar meer tegenstand gaan bieden. Daarnaast krijgt Red Bull minder windtunneltijd wat de ontwikkeling van de auto moeilijker zal maken.

“Door de reductie van windtunneltijd kunnen we minder testen. We hebben minder tijd om ideen en concepten te proberen. We moeten echt goed met CFD aan de bak. Als we de simulaties op de juiste manier maken zal de reductie van windtunneltijd ons niet of nauwelijks raken”

Red Bull mag als constructeurdskampioen maar 70% van de standaardtijd in de windtunnel gebruiken. Daarnaast kreeg het nog 10% straf omdat het team het budgetplafond overtrad.

“Ik denk ook dat de concurrentie sterker zal zijn”, zo vervolg Newey. “Ferrari zal haar zwakke punten aanpakken. Daarnaast maakten ze in 2022 de nodige fouten, ik denk niet dat ze deze in 2023 opnieuw zullen maken. Daarnaast is er Mercedes, ze kwam vorig jaar aan het begin van het seizoen het nodige te kort. Door het seizoen heen maakten ze al stappen, ze kwamen steeds dichterbij. Ze hebben de voorlaatste race zelfs weten te winnen. Ik verwacht dat ze er in 2023 meteen zullen staan. Het zal een lastiger jaar worden voor ons.”

 

 

By peter