Het contract tussen McLaren en Adrian Newey, de ontwerper van hun bolides sinds 1998, liep af eind deze zomer. Er was al langer sprake van dat Newey zich terug zou trekken, maar Newey blijft alvast zeker in zijn positie tot het einde van het seizoen, mogelijks langer.

Adrian Newey heeft zijn contract verlengd, maar zal een minder directe rol spelen. Het is de bedoeling dat Newey meer zal co�rdineren en het technische departement zal hervormen. Paddy Lowe en Nicholas Tombazis zullen meer verantwoordelijkheden toegespeeld krijgen.

Volgens McLaren, dat geen details kwijt wou over dit nieuwe contract, ligt de toekomst op lange termijn van Adrian Newey zonder twijfel bij McLaren.

“Adrian Newey zal onder meer het technisch departement herstructureren.  “

Newey tekende onder meer voor Williams enkele succesvolle wagens, en ook de wagens waarmee McLaren in 98 en 99 de titel veroverde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter