Dat Adrian Newey McLaren verruilt voor Red Bull wisten we al, maar nu heeft de topontwerper gereageerd op zijn vertrek. De Brit liet weten dat beide partijen als vrienden uit elkaar zullen gaan.

” Mijn contract loopt op 31 januari 2006 af. Ik had meer dan acht jaar voor McLaren gewerkt en het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb me enorm goed gevoeld bij dit team en heb een goede reatie met Ron Dennis en het team.  “ aldus Newey.

Newey zal zich nu nog op de MP4-21 richten: ” Ik blijf nu nog bij McLaren werken om de MP4-21 klaar te stomen voor zijn eerste test in januari. Met deze wagen moet McLaren voor de titel kunnen gaan in 2006.  “

Eind februari vertrekt de topontwerper naar Red Bull: ” Red Bull is een jong team en ik verheug me nu reeds op het ontwikkelen van de wagen. Ik ben erg onder de indruk van hun plannen.  “ eindigt Newey.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!