Ron DennisRon Dennis vind dat er moet worden nagedacht worden over de kalender van de Formule 1. Volgend seizoen staan er, net als vorig jaar, weer negentien races op het programma. Twee races in zowel Itali� als Duitsland houdt geen steek, aldus de teambaas van McLaren-Mercedes.

“Er is een hele sterke autosportmarkt in Duitsland, vandaar ook de twee races, “ zegt Ron Dennis aan de Engelse zender BBC“Ik vind dat we moeten kiezen tussen Hockenheim en de N�rnburgring, en we moeten echt proberen om het aantal races op 16 of 17 te houden. Als je mij vraagt of ik tweemaal naar Itali� wil of ��n keer naar Itali� en ��n keer naar Rusland, is mijn keuze snel gemaakt. We zitten tenslotte in een wereldkampioenschap. We moeten Rusland niet afwijzen om tweemaal naar Itali� te reizen.”

“Net zoals wij heeft het publiek ook recht op wat rust tussen de races en zo bouw je ook terug iets op,” gaat Dennis verder. “Op dit moment hebben we een voetbal-situatie waarin elke week een wedstrijd is. We moeten voorkomen dat we in dezelfde cyclus terecht komen.”

Negentien races is het meeste dat ooit in ��n seizoen werd afgewerkt, en nog is het nipt. Landen als India, Rusland, Mexico en Zuid-Afrika staan te popelen om races te mogen organiseren. Dat zal ten koste gaan van enkele vaste klanten op de kalender, de landen in het rood zijn momenteel Frankrijk, Belgi�, Hongarije en USA na de vertoning van vorig seizoen. Wat het uiteindelijk wordt zal afwachten worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!