Met een negende plek en twee WK-punten heeft Felipe Nasr gisteren het seizoen van Sauber gered. Tot op heden was het seizoen voor de Zwitsers puntloos. Prijzengeld en televisie-inkomsten worden in de Formule 1 niet officieel bekend gemaakt, maar naar verluidt leveren de twee WK-punten Sauber miljoenen op.

Ik heb er geen woorden voor, zo blij ben ik, zo liet Felipe Nasr na de race weten. Toen ik het weerbericht zag wist ik dat er eens kans was. Die kans kwam, en ik was er helemaal klaar voor om ervoor te gaan. We hebben fantastisch gewerkt. Het team was fantastisch tijdens de race en informeerde me goed, ik kon ze steeds feedback geven. Het was een tricky race, het circuit was erg verraderlijk op sommige punten. Het was geweldig om te zien dat de fans na de race voor me juichten. Er is geen beter gevoel dan deze twee punten op een eigen grond scoren. Ik kon me geen betere zondag wensen in Brazilië.

Ook teambaas Monisha Kaltenborn is blij: Het team heeft heeft het verdiend. Ik wil iedereen op het circuit en op de fabriek in Hinwill bedanken. Ondanks de moeilijke omstandigheden is iedereen altijd hard blijven werken. We zijn erin blijven geloven. We wisten dat het mogelijk was om punten te scoren als het zou regenen, zelfs vanuit het achterveld. Felipe heeft het mogelijk gemaakt met een fantastische prestatie. Deze negende plek voor zijn eigen fans betekent heel veel voor het team. Nu zullen we ons focussen op Abu Dhabi, hier zullen we opnieuw vechten voor de tiende plek in het constructeurskampioenschap.

Sauber klimt met deze twee WK-punten over Manor naar de tiende plek in de WK-stand. Met nog één race in Abu Dhabi is de strijd echter nog niet gestreden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.