Kimi Raikkonen vertrok in 2009 uit de Formule 1. De Fin koos ervoor om te gaan rallyrijden. Het rally rijden is Kimi zo goed bevallen dat hij wanneer hij definitief stopt met de F1 weer wil gaan rallyrijden.

Kimi is een competitief mens, maar zijn eventuele terugkeer in de rally hoeft niet bij een topteam te zijn. Ik zou het voor de lol doen. De reden dat ik het ging proberen was om te zien of dat ik het kon, aldus de Lotus rijder. Ik geniet van rallyen en van Formule 1. Ik zou dolgraag aan beide kampioenschappen tegelijk mee willen doen, maar dat is simpelweg niet mogelijk.

Wanneer Kimi zijn Formule 1 loopbaan er definitief op zit gaat hij dus een nieuwe poging wagen in de rallywereld. Ik ben een groot fan van rallyrijden. Ik heb altijd gedacht dat het heel erg moeilijk was dus wilde ik zien wat er zou gebeuren als ik ging rallyrijden. Ik wil niets liever dan mijzelf verbeteren als het gaat om het rijden in een rallycar. Ik heb zoveel plezier in rallyrijden dus wanneer ik meer tijd heb ga ik zeker weer rijden in een rally auto.