Heikki Kovalainen is er zeker van dat zijn keuze voor Caterham een goede keuze was. De Fin verkoos het toenmalige Lotus Racing boven een team in het middenveld. Volgens Kovalainen zelf heeft zijn keuze hem een beter mens en een betere coureur gemaakt.

In 2009 koos Heikki voor een nieuw avontuur. Nadat Kovalainen voor McLaren en Renault had geracet koos hij ditmaal voor nieuwkomer Lotus Racing. Voor velen was het een rare stap. Van vooraan racen naar helemaal achter aan het veld meerijden. De 30-jarige Fin kijkt nu terug op zijn beslissing en kan alleen maar concluderen dat het een goede beslissing was. Ik had meerdere opties alleen er zaten geen grote teams bij.

Er meldden zich allemaal teams in de middenmoot van de Formule 1. Ik zag bij die teams weinig echt grote kansen dus koos ik ervoor om bij een gloednieuw team te gaan racen, biecht Kovalainen op.Caterham was een gewaagde stap, maar ik denk niet dat ik in een veel betere situatie had gezeten als ik voor een team in het middenveld had gekozen.

Ik koos er voor om weer vanaf nul te beginnen. Ik veranderde mijn routine, mijn training, maar eigenlijk veranderde ik alles. Als ik voor mezelf spreek maakte de keuze om bij een nieuw team te gaan racen mij een beter mens en een betere coureur. Na een paar jaar achteraan rondrijden heeft Kovalainen het wel gezien. De Fin wil weer vechten voor het podium of tenminste bij een team rijden dat voor de punten vecht.

Ik wil weer voor het podium racen, verteld Kovalainen. Ik weet echter niet wat de toekomst voor mij in petto heeft en ik kan zelf ook nog vrij weinig over mijn toekomst zeggen.