FIA president Max Mosley wil een vastgesteld budget invoeren voor de teams. Dat zou de beste optie zijn om radicaal geld te besparen. Mosley zou het toejuichen als er ieder jaar per team een maximum van 40 tot 50 miljoen euro per jaar zou worden uitgegeven. Recent zijn er voor zowel 2009 als 2010 al drastische kostenverminderende afspraken gemaakt tussen de teams en de FIA, maar dat is volgens de Brit niet voldoende.

“Ik heb de teams eraan helpen herinneren dat deze maatregel alle problemen in één keer zou oplossen“, aldus Mosley in het Duitse Auto Motor und Sport “Dan is het verder aan de teams zelf hoe ze hun beperkte geld besteden.” Mosley denkt tevens dat het huidige systeem oneerlijk is voor de minder rijke teams.“Ferrari is altijd de grootste tegenstander van deze regel geweest, maar zelfs zij beginnen nu te twijfelen”

Er zijn inmiddels twee onderzoeken gedaan naar de gevolgen voor de sport indien er een maximum budget wordt afgesproken. Eén onderzoek werd gehouden door de FIA en de ander door Ferrari. Niet geheel verrassend waren de resultaten voor de sport in het FIA onderzoek positief maar bij het onderzoek van Ferrari negatief.

By peter