Op dit moment is het nog niet mogelijk, maar de Formule 1 teams moeten serieus overwegen om over een jaar of twee een maximum budget in te voeren. Dat is althans de mening van Renault teambaas Flavio Briatore. De Italiaan is een vervend voorvechter van het terugdringen van de kosten. Briatore verklaardde dat het momenteel nog niet kan omdat er eerst nog meer kostenbesparende maatregelen moeten worden doorgevoerd.

“Momenteel hebben we teveel factoren waar geld aan moet worden uitgegeven. Dus we moeten ons uitgave patroon beperken. De motor, versnellingsbak en aerodynamica worden al goedkoper. Nu is het tijd dat ook het chassis moet worden aangepakt. Over twee jaar kunnen we dan een budget vaststellen,” aldus de Renault baas. Ook uitte hij nog even kritiek op Bernie Ecclestone en Luca di Montezemolo. “Die twee moeten niet in het openbaar met elkaar bekvechten. We moeten juist samenwerken.”

Overigens meldde Briatore tevens dat de nieuwe Renault R29 nog altijd niet door de FIA crash test heen is gekomen. Het was bij de Renault techneuten al langer bekend dat deze problemen zouden kunnen ontstaan, toen ze de auto lichter maakten om KERS in te passen. Briatore is niet ongerust: “Er is nog tijd zat tot Australie. Voor die tijd is de wagen heus wel door beide tests gekomen.”

By peter