In een interview met Auto Motor und Sport voorspelt voormalig FIA president Max Mosley een gecompliceerde strijd tussen de teams en F1 CEO Bernie Ecclestone. Duidend op de aankomende onderhandelingen voor het volgende Concorde Agreement, zei hij: De vraag is of de teams nog steeds verdeeld zullen blijven als Bernie één of twee teams lokt met ‘n lucratief aanbod. Het zal in ieder geval leuk zijn om dit nu van de zijlijn te kunnen bekijken.

De Brit had ook nog ‘n interessante oplossing voor “z’n oude vriend” Ecclestone inzake dit probleem. Als ik Bernie was, dan zou ik alle teams, m.u.v. de top 4, ‘n evenredig deel van de inkomsten geven. Dan zal de top 4 gaan dreigen met ‘n eigen kampioenschap, maar dat werkt toch niet. Als ze dan op hangende pootjes terugkomen bij Bernie en de FIA, kunnen ze zeggen: Jullie zijn welkom, maar er is geen geld meer over. Deze aanpak zorgt er gelijk voor dat de kleinere teams weer wat dichter bij de grote komen.

Mosley deed zijn uitspraken n.a.v. het ongenoegen, geuit door Renault baas Eric Boullier in Auto Hebdo magazine, rond de manier waarop de inkomsten binnen de Formule 1 verdeeld worden. F1 is de enige sport ter wereld waar de houder van de commerciële rechten 50% krijgt en de deelnemers zelf op zoek moeten naar ‘n inkomstenbron, aldus Boullier.