Max Mosley nam gisteren, 12 mei, ontslag als voorzitter van de Euro NCAP. Deze positie had hij al sinds de oprichting hiervan, toen de organisatie begon in 1996. Euro NCAP is volgens de Europese commissie h�t beste en effectieve veiligheidsprogramma beschikbaar voor in de EU. Ze voeren onafhankelijk crash-tests uit om wagens tot het uiterste te drijven. Naast alle impacten voor het voertuig wordt ook getest wat de impact voor de voetgangers en kinderen in en buiten de wagen zijn. Max Mosley stapt op wegens tijdgebrek.

Hij vertelde:

“Als resultaat van de vooruitgang die de automobielindustrie gemaakt heeft om rijders en passagiers te beschermen zien we tegenwoordig enkel exclusief vier en zelfs vijf sterren-auto’s.” De Euro NCAP kent sterren toe, gaan de van nul sterren (slecht) naar vijf sterren (goed) na een impact. “De volgende grote stap van vooruitgang is het vermijden van een ongeval voor het gebeurd. Om dit soort actieve veiligheid zo goed te krijgen en te ontwikkelen is een grote uitdaging en dit vergt meer tijd van een voorzitter dan wat ik nu kan geven. Daarom neem ik ontslag na acht jaar als voorzitter. Maar ik ben er zeker van dat de FIA en de ‘FIA Foundation’ verder volledig de Euro NCAP verder zal blijven steunen op zowel financieel als technisch vlak.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter