De ooit zo goede band tussen Ferrari en de FIA staat onder serieuze druk, zo blijkt nu. De reden hiervan is de spraakmakende budgetbeperking die FIA baas Max Mosley vanaf 2010 wil zien. Teams als Brawn en Williams zijn voorstander van budgetbeperking, maar Ferrari is fel tegen de regel. Sommigen fluisteren zelfs dat het Italiaanse team de sport over de kwestie zou kunnen verlaten. Mosley is daar dus niet van onder de indruk.

De sport overleeft het wel als Ferrari vertrekt. Wel zou het heel erg spijtig zijn. Maar de belangen zijn te groot om de budgetbeperking niet door te laten gaan. F1 kan instorten als we niet ingrijpen, aldus Mosley. De teams kunnen er dan moeite mee hebben, de raad van bestuur achter de teams niet. Die spreek ik ook vaak en zij hebben liever dat er een F1 wagen wordt gebouwd voor 40 miljoen in plaats van 100 miljoen.

Mosley vervolgt: Je moet ook niet vergeten dat we nu nog wel sponsoren hebben als ING, Allianz en Royal Bank of Scotland, maar alleen maar omdat die bedrijven nog doorlopende contracten hebben. Daarna verdwijnen ze en ik denk niet dat de FOM de teams van zoveel geld kan voorzien als deze sponsoren. Als Ferrari voet bij stuk houdt en andere grote teams als McLaren achter zich kan krijgen kan deze strijd nog interessant worden de komende maanden….

By peter