Juan Pablo Montoya is terug in vorm: hij sloot de eerste oefensessie, die in Monaco altijd op donderdag wordt verreden, af als snelste rijder. De colombiaan was 1 tiende sneller dan de leider in de WK tussenstand, Fernando Alonso.

In tegenstelling tot voorgaande Grote Prijzen, waar de top van het veld niet of nauwelijks buitenkwam, was het behoorlijk druk op het circuit.

Christian Klien, die zich dit weekend moet bewijzen bij RedBull, reed niet onverdienstelijk de derde snelste tijd, op een handvol tienden van Montoya. Ook Michael Schumacher moet dit weekend punten pakken, wil hij een woordje willen meezeggen in de strijd om de wereldtitel. Zijn vierde tijd, op een halve seconde van de McLaren toont dat de snelheid er in ieder geval is.

Robert Doornbos was ruim een seconde sneller dan zijn collega’s Monteiro en Karthikeyan bij Jordan. Omgekeerd was Christijan Albers de traagste van de Minardi rijders. Werk voor de boeg tijdens de tweede vrije training dus. Zijn teamgenoot Patrick Friesacher reed een -voor een minardi – scherpe tijd en nestelt zich in de buurt van de Jordan. Friesacher zorgde eveneens voor de enige vlagsituatie in de oefensessie door halverwege het uur zijn wagen aan de uitgang van de pitstraat te parkeren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter