Juan Pablo Montoya moet zich in december verantwoorden voor de FIA. De Colombiaan heeft volgens zowel de Italiaanse krant la Gazetta dello Sport als hun Franse collega�s van L�Equipe enkele overeenkomsten niet nagekomen tegenover de FIA.

Het voorval dateert nog van een jaar geleden. Montoya had met de FIA een contract ondertekend om de wegveiligheid te verbeteren in het Centraal-Amerikaanse land Costa Rica. De campagne zo net na de Grand Prix van USA, vorig jaar nog eind september verreden, officieel geopend worden en Montoya was verplicht aanwezig te zijn. Maar vermits hij tijdens die race een drive-through-penalty kreeg omdat hij Barrichello aantikte en zo zijn titelkansen letterlijk en figuurlijk in het water vielen, had hij naar eigen zeggen

“twee dagen de tijd nodig om zijn woede te temperen.”

Dat viel natuurlijk samen met de opening van de campagne, waar hij dus ook niet aanwezig was.

Daarom moet de 29-jarige coureur uit Bog�ta zich bij de volgende vergadering van de FIA verantwoorden, meldden verscheidene bronnen aan het persagentschap Reuters. Maar ook vertellen die bronnen erbij dat Montoya zich enkele dagen later verontschuldigde tegenover de FIA en beloofde om een later evenement bij te wonen, iets wat hij echter nog altijd niet gedaan heeft.

Er zou geen gevaar komen voor zijn overstap van Williams naar McLaren, op het einde van het jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter