Nog twee jaar wachten en we mogen een nieuw team begroeten. Een naam heeft het al, nu nog een teambaas. En die lijkt ook gevonden te zijn. De Engelse Formule 3-teambaas Trevor Carlin zal het Midland F1-team runnen, zo meld het Britse magazine Autosport vandaag. Hoewel een persvrouw
van het kersverse team het nog steeds over �een erg sterk gerucht� heeft, vertelde Carlin al aan de pers dat hij voor de faciliteiten in Engeland zal zorgen.

“Ik moet nu beginnen aan de opbouw van een team om klaar te zijn voor de testsessies van het midden van volgend seizoen. Het is erg zeldzaam om zulke kansen te krijgen dat je dit allemaal mag in de goede banen moet leiden, helemaal naar de manier waarop jij zelf het wilt doen. Ik zou toch nooit een belangrijke post hebben kunnen innemen bij pakweg Williams of McLaren. Ik ga het geld uitgeven alsof het van mij zou zijn en zal helemaal geen overbodige luxe-uitgaven doen. Hoeveel teambazen in de Formule 1 zie je zelf hun wielen wassen?”

Midland F1 zal vanaf de start van 2006 meestrijden in het kampioenschap en is het geesteskind van de Russische Canadees Alex Schnaider, 36 jaar en manager van het priv�-bedrijf Midland Group, die voornamelijk actief zijn in Oost-Europa, China, Canada en Rusland.

De naam van de motorleverancier moet nog bekend gemaakt worden, evenals van de coureurs. Van de chassisbouwers hebben we wel al een naam: Dallara. Het Italiaanse bedrijf is de laatste jaren vrij succesvol in de Indy500.

Carlin is helemaal geen debutant als het om het runnen van een team gaat. In 2001 won hij het Britse Formule 3-kampioenschap met als coureurs Takuma Sato en Anthony Davidson, beide heren staan nu onder contract bij BAR. Ook is hij baas van enkele andere teams in de Junior British Formula BMW Series en de World Series by Nissan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter